ZenMind

Föreläsningar

Zenmind är ett sätt att ta ansvar och kontroll över ditt liv. För att vara på topp i livet både på jobbet, med familjen eller med vännerna behöver du en fast grund att stå på. Det är du som bestämmer hur hög ambition du har i livet.

 


Föreläsningar

Zenmind – bjuder på en resa i livet uti från en neurologisk grund. Vad bär vi med oss? Varför väljer vi vissa möjligheter och låter annat passera? Vad är den inre och yttre stressen? Jag berättar om mitt liv och vad som fick mig att börja söka. Jag berättar hur jag hittade fram till zenbuddhismen och vad den innebär för individen.

Zenmind är det rofyllda jaget i interaktion med vår ibland hektiska vardag. Hur får vi dessa två sidor att samsas? Hur kan vi jobba med de mönster och system som finns nedärvda i våra hjärnor och kroppar sedan urminnes tider? Istället för att jobba mot dem och i långa loppet bli utmattade och sjuka, hur kan vi jobba med dem?. Deltagarna på föreläsningen får lära sig enkla meditations och avslappningstekniker.

Avsikten med föreläsningarna är att få människor att bli medvetna om och ta ansvar för sina liv. För somliga blir de två timmarna med mig ett uppvaknande till något helt nytt. Medan för andra blir det en påminnelse om att det finns andra sätt att hantera sitt liv. För att kunna ha balans i våra liv behöver vi en förståelse av oss själva och hur vår omgivning fungerar. Zenmind föreläsningarna kan komma till nytta i de mest varierande sammanhang.

 


Workshop

Det kan vara så att man väljer att ha en heldag med mig och ibland vill man gå längre och skapa något nytt på sin avdelning. På SEB Kort valde man att försöka skapa en ny hälsosammare attityd. Därför fick hela avdelningen gå igenom en tvådagars utbildning med mig för att lära sig enkla metoder att ta med sig till avdelning. Vi gjorde uppföljning på arbetsplatsen och med halvdagar för repetition. På arbetsplatsen började man med en ny paus policy, med 20 minuter för att utföra dessa övningar under dagen.

 


Uppdragsgivare

Gävle konserthus
Bandylandslagets fokus inför bandy VM
Vattenfall
Telia
Scania
SEB
Wallenberg Institutet
Telenor

 

 

 

 

Kommentera